Maxad hårguide, allt du behöver veta för att få DITT drömhår

Du vill ha: Ett hår som inte är skadat, är glansigt och har en fin lyster

Tips 1:
Kallt vatten. Nästa gång du duschar kan du pröva med att avsluta duschen med ett kallt vatten. Det stärker håret och ger det nytt liv. Håret blir mycket fräschare och och ökar chanserna för ett glansigare hår.

Tips 2: Använd en inpackning en gång i veckan. Gärna en som hjälper skadat hår. Det är enkelt att använda inpackning. Duscha bara som vanligt och använd ditt vanliga schampoo. "Smeta" sedan in inpackningen i hela håret förutom hårbotten! Ett tips för att få inpackningen att ge bättre resultat är att vira in håret i en handuk och vänta i 5 minuter. Då suger hårstråna bättre upp näringen i hårinpackningen.En bra inpackning som rekommenderas är Elvital Anti breakage som hjälper skadat och slitet hår.

Tips 3: Ta lite olivolja och gnugga in i håret. Skölj sedan ORDENTLIGT. Inga rester får finnas kvar.

Tips 4: Undvik starka hårsprayer och att utsätta håret för konstant värme. T.ex plattångar sliter jättemycket på håret. Att använda plattång någon sådär 3 gånger i veckan är okej, men att använda varje dag? Nej. Vill du slita så lite som möjligt på håret undvik helst sådana saker helt och hållet. Saltvattens sprayer som sägs ska ge håret en somrig look bör undvikas helt och hållet. De gör ingen nytta och sliter sönder ditt hår fullständigt. Du kan även få klåda i hårbotten och allergiska reaktioner av saltvattens sprayer.

Tips 5: Undvik att borsta håret när det är blött.Ditt hår är extra skört då och risken för att få kluvna toppar är stor. Red istället ut det med fingrarna eller kamma det.

Tips 6: Klipp dig med jämna mellanrum. Det ger håret nytt liv och avlägsnar det från kluvna slitna toppar.


Du vill ha: Ett härligt volym hår

Tips 1:
Massage. Be någon snäll person (eller så kan lika gärna du göra det) massera din hårbotten. Det ökar blodcirkulationen vilket i sin tur leder till mer volym. Det räcker med att du masserar 5 minuter om dagen och vips så har du fått ett riktigt volym hår!

Tips 2:  Använd bra och pålitliga produkter tilll ditt hår. Våga vara kräsen, höll inte produkten vad den lovade är du skyldig en ersättning! Men här är några volym-produkter som garanterat fungerar:
Osis+ Dust it- Ett slags pulver som man kramar in i alldeles vid hårrötterna vid hårbotten. Här snackar vi volym!
Nivea volume sensation- En hårvårds serie från Nívea som ger ditt hår mycket volym och gör dina hårstrån tjockare.
Aussie- Ett märke som gör schamppo/balsam som bara innehåller naturliga ingredienser och ger ditt hår maximalt med volym.

Du vill ha: Platt och spegelblankt hår

Tips 1: Egentligen har jag bara ett tips till er som vill ha blankt och alldeles rakt hår. Det finns en jättebra hårprodukts serie, nämligen Gliss Asia straight som plattar ner håret perfekt och gör det alldeles spegel blankt. Den innehåller naturliga extrakt av bambu och orkideè vilket är ett plus.

Tips 2: Att platta håret med plattång är det mest säkra kortet, men det sliter helt otroligt mycket på håret. Därför är det väldigt bra att använda värmeskyddande spray/gel/kräm innan du plattar.

Du vill ha: Härliga lockar

Tips 1:
Efter att du duschat på kvällen, gör ett par flätor i håret medan det fortfarande är vått och sov med dem. När du vaknar nästa morgon har du fått härliga lockar!

Tips 2: Dela upp håret i tre delar. Snurra den första delen till en lång "korv". Spraya hårspray över hela "korven" Fortsätt att hålla i den ett tag tills sprayen har tårkat in. Då släpper du. Gör likadant med de andra två delarna. Vips har du fått fina korkskruvar. Vill du ha lite "lösare" korkskurvar snurra håret lite lösare.


Kommentarer
Postat av: '..ella..'

gud vilka bra tips! :) tack så mkt!<33

2009-10-30 @ 22:32:58
URL: http://fevv.blogg.se/
Postat av: '..ella..'

gud vilka bra tips! :) tack så mkt!<33

2009-10-30 @ 22:33:12
URL: http://fevv.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0